Beste Drie Technieken Om Uw E-bike Goed Te Onderhouden

Een van de beste zaken van elektrische fietsaccu is hoe snel het kan zijn om ze goed te laten werken en hoe moeiteloos het is om ze te repareren. Auto’s zijn tegenwoordig zo complex dat zelfs mensen die gewend waren om op hun eigen oudere auto’s te functioneren, gedwongen zijn hun nieuwere auto’s naar een monteur te brengen voor kostbaar onderhoud en reparaties. De mogelijkheid hebben om uw individuele e-bike te onderhouden en te repareren, is een andere techniek om minder en meer uit te geven dan dure auto-onderhoud.

Hier zijn mijn eerste een paar technieken om uw elektrische fiets goed te laten werken. Er zijn eigenlijk nogal wat veel meer richtlijnen die ik later met je zal delen, maar ik denk dat deze drie voorlopig de basis zullen behandelen.

In eerste instantie is het vaak een slim idee om de accu vol te houden. Sommige accu’s kunnen het aan om helemaal leeg te blijven, maar over het algemeen is het eigenlijk een slim idee om de accu van uw e-bike zo vaak mogelijk op te laden. Kijk naar het opladen van uw batterij wanneer u merkt dat u aan het optreden bent of wanneer u ergens stopt om boodschappen te doen. De meeste bedrijven en winkels zijn OK met mensen die tegenwoordig hun batterijen opladen nadat ze weten dat het slechts centen oplaadt om een ​​elektrische fietsbatterij volledig te kosten! Het behoud van je batterij is goed voor de algehele levensstijl van je batterij en het kan helpen als je een onvoorziene excursie hebt die je moet maken en je ook het extra sap nodig hebt.

De tweede suggestie zou zijn om uw ketting gesmeerd te houden met een goed smeermiddel voor de fietsketting. Dit zorgt ervoor dat uw fiets soepel en productief blijft en zal waarschijnlijk niet dat piepende “oude fiets” geluid maken! Gebruik het smeermiddel gewoon in de richting van de ketting en laat het een paar minuten zitten voordat u het overtollige smeermiddel met een winkelvod wegveegt. Uiteindelijk zult u de ketting moeten schoonmaken met een ontvetter om al het overtollige vuil te verwijderen dat zich rond de ketting heeft verzameld. Ik zal hier binnenkort een online video-tutorial over maken.

Last but not least zou de laatste suggestie moeten zijn om de banden op de juiste spanning te houden. Dit kan ervoor zorgen dat uw fiets soepel en succesvol blijft werken en het voorkomt lekke banden. Als uw bandenspanning gewoon te verminderd is, zal uw fiets veel moeilijker te trappen zijn, zodat u kans loopt een lekke band te krijgen (wanneer u over een obstakel rolt en de binnenband lekt door deze in de band en de velg te knijpen ). In het geval dat uw bandenspanning te groot is, zal dit zorgen voor een zwaardere reis.

Als een zeer goede vuistregel adviseer ik graag 50 psi voor een e-bike die handig zal zijn om door de stad te cruisen voor een gemiddeld rijdersgewicht. Om een ​​lichtere rijder 40-45 psi te krijgen en om een ​​zwaardere rijder 55-60 psi te krijgen.

This entry was posted in Resources and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *